Spurs sloopt Leicester, topscorer Kane scoort vier keer

Spurs sloopt Leicester, topscorer Kane scoort vier keer

18 mei 2017 – Aan de hand van een weergaloze Harry Kane heeft Tottenham Hotspur uitgehaald in de uitwedstrijd tegen Leicester City. Mede door vier doelpunten van de goalgetter zegevierde de Londense club donderdag met 1-6 over de Premier League-kampioen van het vorige seizoen.

Vorig seizoen eindigden Leicester City en Tottenham Hotspur als respectievelijk eerste en derde in de Premier League. Leicester viel na haar stuntseizoen, zoals ook wel viel te verwachten, terug in de rangorde en is pas enkele weken officieel zeker van handhaving. Tottenham is juist nog een stapje hoger gegaan; achter de al gekroonde kampioen Chelsea staat het onbedreigd tweede.

Dat de verhoudingen tussen Leicester City en Tottenham Hotspur in een jaar tijd zijn veranderd, werd donderdag in het King Power Stadium van Leicester wel duidelijk. The Spurs waren superieur en wonnen met 1-6. Door goals van Kane en Heung-Min Son stond het bij rust 0-2 voor de bezoekers. Benjamin Chilwell bracht in de 59ste minuut de spanning terug, maar dat was slechts van korte duur.

Vier minuten na de aansluitingstreffer zorgde Kane met zijn tweede goal van de avond voor de 1-3. De spits was in de slotfase nog twee keer trefzeker, waarmee hij zijn totaal in dit Premier League-seizoen op 26 goals bracht. Daarmee topt hij de topscorerslijst in de Engelse competitie, met twee doelpunten meer dan Romelu Lukaku van Everton. Kane speelde bovendien door blessureleed slechts 29 competitieduels, tegenover 36 van Lukaku. Son was tussendoor nog verantwoordelijk voor de 1-4 van Tottenham bij Leicester.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 21 november 2017

  2. maandag 20 november 2017