NEC met één been in finale na zege bij FC Emmen

18 mei 2017, 23:12   Bijgewerkt: 19 mei 2017, 06:49

Ron de Groot heeft ook zijn derde duel als interim-trainer van NEC gewonnen. De Nijmegenaren kwamen tegen FC Emmen vroeg op achterstand, maar bogen deze in de tweede helft overtuigend om naar een 1-3 overwinning. De nummer zestien van de Eredivisie waant zich nu met één been in de finale van de play-offs, waar ze FC Volendam of NAC kunnen treffen.

De wedstrijd begon fantastisch voor de nummer negen van het afgelopen Jupiler League-seizoen. Een doorgeschoten voorzet na een goede actie van Kallon kwam voor de voeten bij Alexander Bannink, die de bal gecontroleerd langs Delle schoof. Daarna nodigde Emmen de bezoekers uit op haar eigen helft, om vervolgens met vlijmscherp reactievoetbal toch de beste kansen van de eerste helft te krijgen.

In de tweede helft voltrok zich hetzelfde spelbeeld, met een belangrijk verschil. De Nijmegenaren waren nu veel agressiever in balbezit en stonden in de openingsfase ook geen Drenthse counters meer toe. Na een korte fase van sneller aanvalswerk, viel met enig fortuin de gelijkmaker. Het was Breinburg die het doelpunt op zijn naam schreef, maar doelman Dennis Telgenkamp was de voornaamste schuldige voor de treffer. De keeper verkeek zich volledig op het schot.

NEC bleef het merendeel van het balbezit hebben en kwam met de tweede serieuze doelpoging van de wedstrijd op voorsprong. Het was het talent Jay-Roy Grot die met een bekeken schot de bal achter Telgenkamp plaatste. Na deze treffer kwam NEC nauwelijks in de problemen en ging het op zoek naar een bevrijdende derde goal, die de return tot een formaliteit zou maken. Deze kwam vlak voor tijd via invaller Awoniyi, die zijn derde goal in drie wedstrijden maakte met een bekeken schot in de verre hoek.