Gretig MVV blijft in de race tegen SC Cambuur

Gretig MVV blijft in de race tegen SC Cambuur

18 mei 2017 – Uit de eerste ontmoeting tussen MVV en Cambuur is geen winnaar gekomen. In de Geusselt eindigde het in 1-1, na een veelbelovende openingsfase met twee snelle goals. Cambuur is de favoriet in de tweestrijd, maar kwam een aantal keer goed weg in Maastricht.

Cambuur kwam als grote favoriet aan in Maastricht. Het verloor de laatste wedstrijd in de Jupiler League weliswaar van Jong Ajax (2-1), maar won daarvoor maar liefst zes duels op rij. En vaak met duidelijke cijfers. De vorm is duidelijk aanwezig in Leeuwarden.

Maar daar trok MVV zich niets van aan. De thuisploeg had na het fluitsignaal van scheidsrechter Mulder wel meteen wat moeite om de aanvalsdrang van Cambuur te stoppen, maar knokte zich al snel terug. Het leidde vroeg in de wedstrijd tot een paar goede kansen, waarvan de eerste meteen werd benut. Na een duw van Ricardo Ippel die niet gezien werd door de arbitrage schoot Kelechi Nwakali de bal oplettend binnen bij de tweede paal: 1-0. Een ongelukkig moment voor Cambuur, omdat de voorzet ook nog eens van richting werd veranderd door Robbert Schilder.

De bezoekers uit het noorden waren duidelijk verrast door de vroege tegentreffer en werden alsmaar slordiger. Toch stond de grote man bij de Leeuwarders al snel klaar met het antwoord. Sander van de Streek – dit seizoen al goed voor 22 goals – nam een hoge bal op Bergkampiaanse wijze aan en krulde 'm vervolgens overtuigend in de verre hoek. MVV-doelman Bo Geens moest kansloos vissen.

Hoewel de flitsende start veelbelovend was, kon je de wedstrijd in Maastricht toch vooral omschrijven als slordig. Over en weer werden aanvallen onderbroken door slechte passes of misverstanden. Enorme kansen kwamen er niet, wel een paar goede mogelijkheden aan beide kanten. Namens MVV stuitte Joeri Schroijen op doelman Harm Zeinstra, terwijl Van de Streek op zijn tweede van de avond jaagde.

Uiteindelijk bleef het bij een gelijkspel (1-1), waardoor alles nog mogelijk is in Leeuwarden. Cambuur zal de favoriet blijven in deze tweestrijd, maar zeker nog even aan de bak moeten. Het kwam een paar keer goed weg tegen het gretige MVV.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 22 november 2017

  2. dinsdag 21 november 2017