Breinburg: "NEC is veel te groot voor de Jupiler League"

Breinburg: "NEC is veel te groot voor de Jupiler League"

17 mei 2017 – Gregor Breinburg weet hoe het is om te degraderen met NEC. De middenvelder maakte het in 2014 al eens mee, waarna de club zich direct terug wist te knokken naar de Eredivisie. Dit keer hoopt hij een aftocht naar de Jupiler League te voorkomen."Het was onrustig en rumoerig. Die emoties doen wel wat met je", zo blikt hij met Omroep Gelderland terug. "Natuurlijk, ik voel me verantwoordelijk. Ik zit hier nu al drie jaar en weet hoe de club in de harten zit van de mensen in Nijmegen. NEC is veel te groot voor de Jupiler League."

Om daar niet te belanden moet er in eerste instantie afgerekend worden met FC Emmen. "Op papier zijn wij beter, maar dat zegt niet altijd alles. Het gaat om knokken en er komt ook spanning bij kijken. In de Jupiler League spelen ze veel één op één. Wij moeten gewoon ons ding doen en de lijn doortrekken van AZ en Heerenveen. Dan komt het goed."

"Natuurlijk, zij hebben helemaal niets te verliezen. Wij alles", vervolgt Breinburg. "Drie jaar geleden vlogen we er uit. Gelukkig waren we snel terug. Maar dat mag niet meer gebeuren. Ik heb er nu een goed gevoel over. Er is met de nieuwe trainers weer structuur. Door de overwinningen komt ook het plezier terug en de vastigheden. Ze houden het simpel."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 28 januari 2020

  2. maandag 27 januari 2020