Emotioneel afscheid Zabaleta: "Hij is een clublegende"

17 mei 2017, 10:59

Pablo Zabaleta maakte dinsdagavond voor de laatste keer zijn opwachting in een thuiswedstrijd van Manchester City. De 32-jarige Argentijn speelde negen jaar in het shirt van de Engelse topclub, maar vertrekt deze zomer naar een andere club. Bij de met 3-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen West Bromwich Albion kreeg de back als invaller een staande ovatie en na afloop gaf hij een emotionele speech.

Zabaleta kreeg de aanvoerdersband om toen Vincent Kompany eruit ging en werd na het einde van de wedstrijd uitgeroepen tot man of the match. Er werd uitgebreid stilgestaan bij zijn afscheid. "Als speler en voetbalfan was het een droom om naar de Premier League te mogen", zegt Zabaleta, die in totaal 322 wedstrijden speelde voor Man City en tweemaal kampioen werd met The Citizens. "Ik zei tegen me vrouw 'laat me naar Manchester gaan, ik ga daarvan genieten. Het zal maar voor drie of vier jaar zijn. Uiteindelijk waren het er negen, dus moet ik mijn excuses aanbieden aan haar", zegt Zabaleta tegen de BBC.

Pep Guardiola ging ook in op het vertrek van Zabaleta. "Ons thuisseizoen was niet goed, we lieten veel punten liggen, maar we hebben het wel goed afgesloten tegen West Bromwich. Het was vooral een speciale avond voor Pablo. Dan zie je wel hoe groot de impact is die hij heeft gehad op deze club. Je ziet vrouwen huilen. Het was een prachtige avond voor hem en zijn familie. Hij is een legende van de club", besluit de manager van Manchester City.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen