Stam: "We vochten, zoals we dit seizoen al zo vaak deden"

17 mei 2017, 07:44

Jaap Stam staat met Reading FC op de drempel van de Premier League. Nog één wedstrijd scheidt de Championship-club van promotie naar het hoogste niveau van Engeland. In de halve finale van de play-offs werd namelijk afgerekend met Fulham. Na een 1-1 op Craven Cottage wisten The Royals dinsdagavond een 1-0 zege te boeken in het eigen Madejski Stadium.

"Het was een zware wedstrijd", reageert Stam na afloop bij de BBC. "We wisten van te voren ook al dat dit het geval zou zijn. In de eerste helft speelden we goed. We wisten de ruimtes goed te benutten en konden agressief druk zetten. We kwamen ook weer goed de kleedkamer uit, maar op een gegeven moment kantelde de wedstrijd. Toen was Fulham de ploeg die druk zette", aldus de Nederlandse manager, die toen een voorsprong verdedigde door een benutte penalty van Yann Kermorgant.

Dat zorgde ervoor dat er iets ander bij kwam kijken: strijd. "We vochten voor elke meter, zoals we dit seizoen al zo vaak gedaan hebben. Als je dat kan vasthouden, dan dwing je tegenstanders tot fouten."

Stam kan zich met Reading nu opmaken voor de finale van de play-offs, die op Wembley gespeeld zal worden. "We hebben zo hard geknokt om daar te staan. We zijn er erg trots op dat we de finale bereikt hebben. Finales zijn geweldig, dat weet ik nog goed van mijn spelerscarrière. Er staat veel op het spel voor de club. Het wordt een zenuwslopend duel, daar moeten we goed mee om zien te gaan", besluit Stam.

Huddersfield Town of Sheffield Wednesday zal de tegenstander van Reading op Wembley zijn.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen