Jørgensen topscorer Eredivisie: "Heb mezelf verbaasd"

15 mei 2017, 08:45

Nicolai Jørgensen scoorde zondag niet in de kampioenswedstrijd van Feyenoord tegen Heracles Almelo (3-1 winst), maar de Deense spits heeft zich dit seizoen wel tot topscorer van de Eredivisie gekroond. Dat had hij, toen hij afgelopen zomer per helikopter in De Kuip landde, absoluut niet verwacht.

Jørgensen sluit het seizoen af met 21 treffers, één meer dan zijn meest nabije achtervolger Ricky van Wolfswinkel (twintig goals). Samuel Armenteros (Heracles) en Reza Ghoochannejhad (sc Heerenveen) maakten er negentien, terwijl Enes Ünal achttien keer trefzeker was. Jørgensen is de eerste Feyenoorder sinds 2004/2005 (Kuyt, 29 goals) die eredivisietopscorer is geworden. De laatste keer dat dit gebeurde in een kampioensjaar, was in het seizoen 1970/1971 (Ove Kindvall, 24 goals).

Jørgensen, die ook nog eens elf assists liet noteren, geniet van de 'prijs'. "Ik zal niet liegen: het was erg stressvol. Dit is een gekke club, een grote familie. Ik hem mezelf wel verbaasd met die 21 goals", sprak de Deen na afloop van Heracles-thuis tegen de NOS.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen