De droom van Kuyt komt uit: "Alsof het zo moest zijn"

15 mei 2017, 07:00

Alsof het zo moest zijn. Uitgerekend Dirk Kuyt bezorgde Feyenoord zondag met een (niet zuivere) hattrick tegen Heracles Almelo de eerste landstitel sinds 1999. De 36-jarige Katwijker stond er op het moment dat het écht moest en was daarom het middelpunt van de feestvreugde. Hij werd en wordt niet alleen op handen gedragen door Het Legioen, maar ook door zijn ploeggenoten.

Kuyt werd sinds februari zes keer buiten de basiself gelaten door Giovanni van Bronckhorst, wat soms wel even lastig was voor de routinier. Toch speelde hij in de belangrijkste wedstrijd niet alleen negentig minuten, maar ook een sleutelrol. Na veertig tellen schoot Kuyt onberispelijk binnen na een uitglijder van Mike te Wierik, tien minuten later knikte hij een voorzet van Eljero Elia tegen de touwen en in de tweede helft gooide hij het duel in het slot met een verzilverde pingel. "Ik had de afgelopen tijd al om de een of andere gekke reden het gevoel dat ik nog belangrijk zou zijn."

Droom

In de mixed zone stond Kuyt nog te genieten. "Dit is een droom die uitkomt. Dat je een fantastisch jaar op zo'n manier kan afsluiten, is geweldig. Je hoopt persoonlijk dat je het kan doen en flikken in de kampioenwedstrijd en ik ben er trots op dat het gelukt is", glimlachte de publiekslieveling. "Dat je zoveel mensen hiermee blij kan maken was een grote inspiratiebron. Na achttien jaar wachten is dit echt geweldig voor de fans."

"Ben en blijf Feyenoorder"

Kuyt werd na zijn glansrol veelvuldig gevraagd naar zijn toekomstplannen. "Ik ga het met de directie en de trainer bespreken, hun mening is belangrijk. Ik heb er zelf in ieder geval al wel een duidelijk beeld van. Ik had de afgelopen tijd nog geen zin om het over Dirk Kuyt te hebben; de focus lag volledig op het kampioenschap. Nu hij binnen is, zullen jullie snel horen wat er gaat gebeuren. Hoe dan ook, ik ben en blijf Feyenoorder."

FCUpdate.nl sprak na het bezegelen van de titel met meerdere Feyenoorders over Kuyt. De conclusie: de selectie is lovend over de kapitein.

Jens Toornstra over Kuyt

"Hij heeft echt een topprestatie geleverd. Hij heeft het de laatste tijd met minder minuten moeten doen, maar hij stond hij er op het belangrijkste moment. Alsof het zo moest zijn."

Steven Berghuis over Kuyt

"Hij deed het echt top. Hoe hij die ballen ook afmaakte... Maar hij was het hele seizoen heel belangrijk voor de ploeg. Als we dan een keer verliezen bij Sparta, dan is hij degene die de boel weer oppept. Hij heeft veel meegemaakt en heeft een groot aandeel in het kampioenschap. Hij is de leider in deze groep. Hij is ook echt een liefhebber. Ik hoop dat hij blijft, maar ik denk niet dat ik veel invloed heb als ik probeer om hem over te halen."

Eljero Elia over Kuyt

"Zijn doelpunten waren gruwelijk. Dirk is mijn oom, haha. Hij verveelt me elke dag, hij slaat me elke dag. Hij verdient dit zeker."

Karim El Ahmadi over Kuyt

"Als je het iemand gunt, dan was hij het wel. Hij heeft het waargemaakt. Hij was ook het rustigste van ons allemaal. Ik heb zelf zaterdag bijvoorbeeld maar weinig geslapen, omdat ik met die wedstrijd bezig was. Het zou mooi zijn als Dirk nog een jaar bij Feyenoord blijft."

Door: Koen Jans

[photo,106452,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen