Kuyt en Nieuwkoop beginnen in tweede kampioensduel

14 mei 2017, 13:18

Kans nummer één werd vorige week op lelijke wijze om zeep geholpen bij Excelsior (3-0 verlies), maar Feyenoord heeft nog één matchpoint over om haar eerste landskampioenschap in de 21ste eeuw te grijpen. In de eigen Kuip volstaat een overwinning op Heracles Almelo om met de schaal aan de haal te gaan. Rond 16.20 uur weten we of Feyenoord of toch Ajax feest zal vieren.

Behoudens Sven van Beek en Pär Hansson had coach Giovanni van Bronckhorst in aanloop naar het tweede kampioensduel de beschikking over een complete spelersgroep, ware het niet dat Tonny Vilhena weer geschorst is. De absentie van de middenvelder maakt ruimte vrij voor Dirk Kuyt, die de laatste tijd veelal een reserverol bekleedde, maar nu dus mag starten. Rick Karsdorp staat wegens een blessure niet in de basis, waardoor Bart Nieuwkoop de rechtsback is. Verder bevinden er zich geen verrassingen in de basisopstelling van Feyenoord, dat al sinds speelronde één bovenaan staat in de Eredivisie.

Heracles Almelo is voor de kampioenswedstrijd van Feyenoord absoluut nog niet uitgespeeld. De ploeg uit het oosten van het land heeft nog één puntje nodig voor plaatsing voor Europees voetbal, omdat FC Groningen met haar hete adem in de nek van de Heraclieden hijgt. Trainer John Stegeman kan in De Kuip geen beroep doen op Vincent Vermeij (knie) en Gor Agbaljan (achillespees). Achter naam van Robin Gosens stond een vraagteken wegens hamstringklachten. De door Atalanta Bergamo begeerde linkspoot ontbreekt en wordt vervangen door Mark-Jan Fledderus, die na lang blessureleed zijn eerste basisplek van het seizoen te pakken heeft. Hij is meteen de captain.

Het cruciale duel in Rotterdam-Zuid wordt gefloten door scheidsrechter Dennis Higler.

Opstellingen

Feyenoord: Jones; Nieuwkoop, Botteghin, Van der Heijden, Kongolo; El Ahmadi, Kuyt, Toornstra; Berghuis, Jørgensen, Elia.

Heracles Almelo: Castro; Breukers, Te Wierik, Hoogma, Fledderus; Bruns, Pelupessy, Niemeijer; Kuwas, Armenteros, Peterson.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen