'Hagi's Kids' troeven Steaua Boekarest af voor landstitel

13 mei 2017, 22:27   Bijgewerkt: 14 mei 2017, 09:47

Het sprookje van Viitorul Constanta duurt voort. De ploeg van de Roemeense legende Gheorghe Hagi kroonde zich zaterdag, in een spannende laatste speelronde van de nationale competitie, tot landskampioen.

In de laatste speelronde konden drie teams nog kampioen worden. Viitorul Constanta en Steaua Boekarest deelden de koppositie met 41 punten, Dinamo Boekarest stond derde met 39 punten. Laatstgenoemde club haakte af door in de thuiswedstrijd tegen Astra Giurgiu met 1-1 gelijk te spelen.

Steaua stond voor eigen publiek tegen CS U Craiova voor rust al met 3-0 voor, wat ook de eindstand zou worden, en dus keek iedereen naar de thuiswedstrijd van Viitorul tegen CFR Cluj. Daarin bleef het lang 0-0, maar uiteindelijk won de equipe van Hagi met 1-0 door een rake penalty van Gabriel Cristian Iancu in de 64ste minuut. Op basis van het onderling resultaat gaat de titel naar Viitorul. In de kampioenspoule hield Viitorul Steaua uit op een 1-1 gelijkspel en thuis was het met 3-1 te sterk voor de hoofdstedelingen.

Hagi richtte Viitorul in 2009 op om jonge talenten de kans te geven, vandaar de bijnaam Pustii lui Hagi. Oftewel: Hagi's Kids. Eerder dit jaar noemden we de club al in onze special over Europese revelaties.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen