Roda JC wil Vitesse-feest verstoren: "Zijn geen excuses"

12 mei 2017, 19:53

Vitesse loopt komende zondag een ereronde met de KNVB Beker, maar tussen het feestgedruis door komt Roda JC op bezoek in het Gelredome. Voor de ploeg uit Kerkrade staat er nog veel op het spel. Zowel Sparta als NEC staat twee punten onder de nummer vijftien, die zich daardoor absoluut geen nederlaag kan veroorloven.

Fraser: "Benaderen het heel serieus"

Naast de ereronde met de beker viert Vitesse komende zondag bij de thuiswedstrijd tegen Roda JC ook haar 125-jarige bestaan. Toch moet het niet alleen feest worden, vindt Henk Fraser. "We willen het seizoen goed afsluiten. Ook al is de kans op de vijfde plaats klein, daar willen we zondag wel voor gaan. En we hebben nog veel meer om voor te spelen. Denk aan onze supporters en dat Vitesse 125 jaar bestaat. Ongetwijfeld zorgt de entourage voor motivatie bij de spelers", zegt de trainer op de clubwebsite.

Ondanks het feit dat Vitesse niets meer heeft om voor te strijden, omdat de prijs al binnen is, zal Fraser niet zijn opstelling omgooien. "In grote lijnen zal de opstelling hetzelfde zijn als afgelopen weken. Misschien hier en daar een wijziging, maar we benaderen het duel tegen Roda JC heel serieus. Zij hebben drie punten nodig om zich veilig te spelen. Dat biedt ons wellicht wat meer ruimte in de wedstrijd", besluit Fraser.

Anastasiou: "Vertrouwen in lijfsbehoud"

Het moge duidelijk zijn dat de belangen voor Roda JC groter zijn. Dat beseft Yannis Anastasiou, die na het seizoen aan de slag gaat bij KV Kortrijk, maar al te goed. "We staan nog steeds boven de streep en we gaan proberen om daar te blijven. That's it. Zo simpel is het. Ik heb er veel vertrouwen in. We hebben de tweede seizoenshelft, waarin wel al twintig punten gepakt hebben, zes thuiswedstrijden gewonnen. Natuurlijk loopt het uit anders, maar dat was ook tegen goede tegenstanders."

"Winnen bij Vitesse wordt niet makkelijk – we hebben op dit moment niet een ploeg die vanaf minuut één de baas kan zijn in Arnhem – maar we moeten slim zijn en onze kansen benutten. Die komen er zeker. We hebben laten zien dat we goed kunnen verdedigen en dat moeten we nu weer doen. Er zijn geen excuses, voor niemand."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen