'Groot talent' Dolberg speelt zich in kijker bij Lyon-baas

12 mei 2017, 08:01

Jean-Michel Aulas investeert al jarenlang zakken met geld in Olympique Lyon, maar de voorzitter zal dit seizoen geen Europese hoofdprijs in zijn handen hebben. De preses van de club uit Zuid-Frankrijk zag Ajax donderdagavond ondanks een 3-1 zege voor Lyon doorgaan naar de finale van de Europa League. Er heerst teleurstelling bij Aulas, maar de baas van Lyon kijkt ook alweer naar de toekomst van zijn club. Misschien is een Ajacied daar wel onderdeel van.

"Het is een grote teleurstelling, maar het voetbal is nou eenmaal gemaakt voor immense vreugde en teleurstellingen", zegt Aulus na de razend spannende confrontatie tussen Lyon en Ajax tegen L'Équipe. In Amsterdam werd het 4-1 voor Ajax, nu werd het 3-1 voor Lyon. "Zij hebben in de eerste wedstrijd toegeslagen. We hebben ons knap terug geknokt, maar het mocht niet zo zijn. We kunnen toch trots zijn, omdat we hebben laten zien dat we een geweldige ploeg hebben. We mogen deze mooie Europese campagne niet vergeten. Volgend seizoen hopen we alsnog de finale te bereiken."

Volgend jaar heeft Lyon in Europa de beschikking over Memphis Depay, die dit seizoen wegens Europese speelminuten voor Manchester United niet in de EL kon uitkomen voor de Zuid-Franse club. Mogelijk komt er in de toekomst ook nog een andere goede bekende naar Lyon toe. Aulas is onder de indruk van een zekere Ajacied. "We bereiden ons voor op de toekomst. Dolberg is een groot talent. Mocht Alexander (Lacazette, red.) vertrekken, dan kan dat op een optie zijn... Ze kunnen ook samen spelen. Dolberg is een interessante speler", besluit de Lyon-voorzitter.

Dolberg maakte donderdagavond de 0-1 voor Ajax in Lyon.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen