ManU heeft genoeg aan gelijkspel en is opponent Ajax

11 mei 2017, 23:20   Bijgewerkt: 11 mei 2017, 23:33

Manchester United is de tegenstander van Ajax in de Europa League-finale op woensdag 24 mei in de Friends Arena in Solna. De formatie van manager José Mourinho sloot donderdag op Old Trafford de return in de halve eindstrijd tegen Celta de Vigo af op 1-1, wat na de 0-1 overwinning in Spanje van vorige week voldoende was om zich te kwalificeren voor de finale.

Ondanks dat Manchester United in de competitie naast een ticket voor de Champions League dreigt te grijpen en het in de kwartfinale van de FA Cup werd verslagen door Chelsea, kan het dit seizoen wel afsluiten met twee stuks zilverwerk. De Europa League-finale is de eerste Europese eindstrijd voor Manchester United sinds 2011, toen het op Wembley de Champions League-finale verloor van FC Barcelona. Eerder deze jaargang trokken The Red Devils de League Cup al naar zich toe.

De basis voor de nieuwe finaleplek legde Manchester United vorige week in Spanje, door de eerste ontmoeting met Celta de Vigo te winnen. Dankzij een treffer van Marcus Rashford in de tweede helft wonnen de Engelsen met 0-1 in het Estadio de Balaídos in Vigo. Desondanks bleef Celta-coach Eduardo Berizzo vertrouwen houden op een goede afloop, aangezien 'het verschil tussen thuis en uit bij zijn ploeg niet zo groot is'.

De openingsfase op Old Trafford was vanavond inderdaad voor Celta de Vigo, maar na een kleine tien minuten kwam Manchester United beter in haar spel. Dat resulteerde in de zeventiende minuut in een 1-0 voorsprong. Marouane Fellaini verschalkte Celta-keeper Sergio Alvarez in de korte hoek met een kopbal, na een uitstekende voorzet van Rashford vanaf links. Manchester United leek daarna door te drukken. Het kreeg meerdere mogelijkheden, maar de 2-0 bleef uit.

In de slotfase van de eerste helft begon Celta weer wat meer aan te dringen, iets dat na de pauze alleen maar meer werd. De bezoekers stichtten gevaar via onder meer Iago Aspas en invaller Jozabed. De beste kans was voor John Guidetti. De oud-Feyenoorder kon koppen na een voorzet van Jozabed vanaf rechts, maar zag zijn inzet naast het doel van voormalig AZ-keeper Sergio Romero gaan. Eerder in de tweede helft kon Guidetti uithalen na terugleggen van Pione Sisto en ook toen ging zijn inzet naast. Aan de andere kant hadden Rashford en Fellaini de gelegenheid om er 2-0 van te maken, maar ditmaal redde Alvarez bij beide aanvallen.

Ondanks dat Celta het bleef proberen, kwam het Manchester United van basisspeler Daley Blind niet echt aan het wankelen. Toch werd het in de 85ste minuut gelijk. Verdediger Facundo Roncaglia zorgde met het hoofd voor de gelijkmaker na een voorzet van Theo Bongonda vanaf rechts. Celta had daardoor nog maar één doelpunt nodig om door te dringen tot de eindstrijd. Daarvoor kregen de Galiciërs ook een schitterende mogelijkheid: in de zes minuten durende extra tijd kreeg Guidetti de bal echter achter zich, anders had hij het leder zo in het doel kunnen schieten.

Beide teams sloten af met tien man. Kort na zijn gelijkmaker moest Roncaglia, net als Manchester United-verdediger Eric Bailly, vertrekken met een directe rode kaart. Bailly sloeg Guidetti in het gezicht en moest daarom met rood het veld verlaten, Roncaglia werd naar de kleedkamer gestuurd omdat hij in de ogen van de arbitrage in het daaropvolgende opstootje over de schreef ging.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen