Van Breukelen hekelt rol van Ten Cate: "Onbeschoft"

9 mei 2017, 11:59

Op de persconferentie rond de benoeming van bondscoach Dick Advocaat en assistent-bondscoach Ruud Gullit bij het Nederlands elftal werd Hans van Breukelen geconfronteerd met tig felle journalisten die de waarheid boven tafel wilden krijgen. Hoe zat het nou precies met Henk ten Cate, die claimde dat hij een toezegging van Van Breukelen kreeg? Volgens de technisch directeur van de KNVB heeft Ten Cate niets meer dan leugens verkondigd.

Omdat het hele onderhoud tussen Van Breukelen en Ten Cate op straat kwam te liggen – VI-verslaggever Martijn Krabbendam luisterde in Abu Dhabi in de auto van Ten Cate zelfs mee met het gesprek met de technisch directeur van de KNVB – werd Van Breukelen tijdens de persconferentie in Zeist met scheve ogen aangekeken. Het leidde tot een felle discussie van een uur, tussen de ex-goalie en journalisten. Van Breukelen lijkt geen enkel krediet meer te hebben, omdat zijn betrouwbaarheid en handelswijze in twijfel worden getrokken.

Van Breukelen weerspreekt dat hij Ten Cate de baan al aangeboden had, benadrukt dat de gesprekken met Advocaat en Gullit ook nog liepen en geeft aan dat de sleutel lag bij het denken in duo's: omdat Fred Rutten afhaakte, werd er volgens de 'td' van de KNVB overgeschakeld naar Advocaat en Gullit. "Henk zegt dat ik hem een toezegging heb gedaan om bondscoach van het Nederlands elftal te worden. Maar dat kan ik toch nooit doen als ik met meerdere partijen in gesprek ben? Dat lijkt me niet eerlijk, zeker niet naar Advocaat toe. Ik heb me erover verbaasd dat hij voor zijn gevoel de man was die het zou worden."

"Ik heb met Henk twee heel goede gesprekken gehad. Ik kende hem niet, daarom heb ik lang met hem gesproken. Hij heeft me echter zelf op het vliegtuig op Istanbul gezet en wist dus dat ik naar Advocaat ging. Er kon daarom nog helemaal geen toezegging zijn", verklaart Van Breukelen. "Op het moment dat het duo Ten Cate/Rutten door de afzegging van de laatste uit elkaar viel, was het klaar. Ik heb het nooit toegezegd, dat kon ik ook niet doen. Dat is mijn perceptie, ik heb het nooit letterlijk gezegd. En hoe kan ik nou iets ontkennen wat ik niet gezegd heb? Op het moment dat Rutten afhaakte, was het voor Ten Cate duidelijk dat hij het niet zou worden. Toen heeft hij een perscommuniqué naar buiten gebracht waarin hij zei dat hij eerst de bondscoach zou worden. Dat vind ik heel vreemd."

Over de handelswijze van Ten Cate is Van Breukelen absoluut niet te spreken. "Als hij zegt dat hij niemand laat meeluisteren maar dat wel blijkt te doen, dan ben ik blij dat hij geen bondscoach geworden is. Het is onbeschoft."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen