Duo versterkingen voor De Graafschap, AZ bindt talent Stengs

8 mei 2017, 18:10

Bij De Graafschap werden er maandag een aantal vertrekken bekend gemaakt, maar ondertussen zijn ze al druk bezig met het aantrekken van vervangers. Myenty Abena (22) en Tim Receveur (25) komen over van respectievelijk Jong FC Utrecht en VVV-Venlo.

Abena heeft een contract voor twee seizoenen getekend, Receveur - die maar een beperkt aandeel had in de titel van de Venlonaren - heeft een seizoen om zich te bewijzen. Manager voetbalzaken Peter Hofstede is met beide aanwinsten tevreden. "Met Tim halen wij een multifunctionele middenvelder in huis die potentie heeft. Myenty is een zeer snelle en fysiek sterke verdediger."

AZ breekt contract achttienjarige Stengs open tot de zomer van 2022 

Jong AZ werd dit seizoen mede door de inbreng van Calvin Stengs kampioen in de Tweede Divisie. De achttienjarige aanvaller - die ook al debuteerde in het eerste - is beloond voor zijn bijdrage aan de titel, de club heeft zijn contract dat tot 2019 liep namelijk opengebroken en verlengd tot en met 2022.

"Ik heb vertrouwen gekregen van de club en ik heb ook vertrouwen in de club", vertelt de spits op de site van zijn werkgever. "Dit seizoen wilde ik aansluiten bij Jong AZ, maar dat ik zo snel bij het eerste zou komen en m'n debuut zou maken, had ik niet verwacht. Volgend seizoen wil ik nog vaker bij de wedstrijdselectie komen en de concurentie aangaan met de jongens. Ik wil me hier doorontwikkelen en eerste elftalspeler worden."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen