Negen man Fener pakken laat punt bij wankelend Besiktas

7 mei 2017, 19:59

De titelstrijd in Turkije ligt weer helemaal open. Een week na de dikke nederlaag bij Istanbul BB leek Besiktas zich uitstekend te herstellen met een zege op Fenerbahçe. Maar nadat het zelf vergat meer dan een keer te scoren, knokten negen man van Dick Advocaat zich in de blessuretijd tot 1-1. Hierdoor slinkt de voorsprong van Besiktas op Istanbul BB tot twee punten.

De koploper van de Turkse competitie was veel beter dan Fener met Jeremain Lens en Robin van Persie in de basis. Toch ging al de kans op slag van rust erin, maar dat was dan ook een niet te missen mogelijkheid. Ricardo Quaresma gaf laag voor, waarna Vincent Aboubakar kon binnentikken.

Ook na de pauze kwam Fenerbahçe er amper aan te pas en dat leidde uiteindelijk tot de nodige frustratie bij Martin Skrtel. De verdediger pakte in de laatste tien minuten twee keer geel en moest inrukken. Souza maakte het nog bonter door in de blessuretijd twee keer tegen geel aan te lopen. Het negental wist in de vijfde minuut van de blessuretijd toch nog wat druk te ontwikkelen en dat leidde tot de gelijkmaker. Marcelo werkte een voorzet van Simon Kjaer in zijn eigen goal.