Duits degradeert met Eagles en stopt met voetballen

7 mei 2017, 17:44

Er komt een einde aan de profloopbaan van Sander Duits. De 33-jarige middenvelder heeft zondagmiddag na de 4-0 nederlaag bij Ajax laten weten dat hij komend seizoen niet met Go Ahead Eagles in de Jupiler League gaat spelen.

"Nee, dat gaat niet gebeuren", zegt hij tegen RTV Oost. "Dat is niet omdat ik het niet meer wil, want ik heb altijd nog plezier in het spelletje. Ik vind het altijd leuk om wedstrijden te spelen. Trainingen wordt af en toe wel wat minder. Maar het is fysiek voor mij niet meer haalbaar. Ik kamp met knieklachten en het was voor mij dit seizoen al op mijn tenen lopen. Dus het is puur fysiek dat ik dit besluit neem. Als ik gewoon fit was geweest, dan was ik voor honderd procent doorgegaan."

Voor Go Ahead viel zondag het doek in de Eredivisie, door een kansloze 4-0 zeperd bij Ajax. "We zijn niet vandaag gedegradeerd, dat hebben we in andere wedstrijden al gedaan", beseft Duits. "Op de momenten dat het echt moest hebben we niet thuisgegeven. We hebben ook net dat stukje geluk gemist. In uitwedstrijden zoals tegen Feyenoord en Ajax komen we gewoon kwaliteit tekort. Dat was vandaag ook overduidelijk."

Ondanks dat gebrek aan kwaliteit baalt Duits wel van het seizoen. "Er was vandaag vooral berusting, maar het is voor mij wel een heel teleurstellend seizoen. Ik vind dat wij beter zijn dan de ranglijst laat zien. Daarom baal ik er wel ontzettend van dat ik op deze manier afscheid moet nemen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen