Verdedigers Hoedt en De Vrij scoren bij monsterzege Lazio

7 mei 2017, 17:12   Bijgewerkt: 7 mei 2017, 17:19

Lazio heeft in de Serie A flink uitgehaald. Sampdoria werd zondagmiddag met maar liefst 7-3 aan de kant gezet. Zowel Wesley Hoedt als Stefan de Vrij was trefzeker. Omdat Atalanta op 1-1 bleef steken tegen Udinese doet Lazio goede zaken in de strijd om plaatsing voor de groepsfase Europa League.

Keita Balde opende al na drie minuten de score voor Lazio. In de eerste helft liep de ploeg daarna snel uit. Opvallend was dat het daarbij werd geholpen door twee strafschoppen. Ciro Immobile en Felipe Anderson schoten beiden vanaf elf meter raak. Hoedt en De Vrij deden allebei ook nog een duit in het zakje en hielpen Lazio aan een 5-1 ruststand.

Na rust liep Lazio dankzij goals van Senad Lulic en nogmaals Immobile snel uit naar 7-1. Met nog een kwartier te spelen moest de ploeg ook nog twee doelpunten incasseren. Fabio Quagliarella kreeg beide treffers op zijn naam. Lazio is met nog drie duels te gaan vrijwel zeker van plaatsing voor de Europa League. De achterstand op nummer drie AS Roma is vijf punten terwijl de voorsprong op de nummer vijf Atalanta ook vijf punten is.

Genoa-Inter

Voor Internazionale eindigt het seizoen in mineur. Tegen Genoa verspeelde de ploeg voor de zevende keer op rij punten. Goran Pandev maakte twintig minuten voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd: 1-0. Antonio Candreva kreeg nog een goede kans op de gelijkmaker toen Inter drie minuten voor tijd een strafschop kreeg toegewezen. Hij miste echter vanaf elf meter. Inter is de nummer zeven in de Serie A en de nummer vijf Atalanta kan niet meer worden achterhaald. Daardoor moet de club het volgend seizoen vrijwel zeker zonder Europees voetbal doen.