Heracles wint in strijd om play-offs, Heerenveen onderuit

7 mei 2017, 16:43   Bijgewerkt: 7 mei 2017, 16:53

Heracles Almelo heeft goede zaken gedaan in de strijd om de play offs om Europees voetbal. In eigen huis werd tegen ADO Den Haag een afgetekende 4-0 overwinning geboekt. Omdat FC Groningen een punt wist te pakken tegen PSV is de strijd nog niet gedaan. Ook Heerenveen doet ondanks de nederlaag nog mee in de laatste speelronde.

Heracles-ADO

Heracles Almelo kwam bijzonder goed uit de startblokken tegen ADO Den Haag. Nog voordat er een kwartier gespeeld was stond er een 2-0 voorsprong voor de thuisploeg op het scorebord. Reuven Niemeijer zorgde met een mooie volley voor de openingsscore. De middenvelder zorgde enkele minuten later ook voor de tweede treffer. Dankzij Samuel Armenteros liep Heracles in de slotfase nog uit naar 3-0.

Ook Thomas Bruns deed nog een duit in het zakje. De naar Vitesse vertrekkende middenvelder zorgde voor een afscheidscadeautje door de eindstand op 4-0 te bepalen. Daardoor doet Heracles goede zaken in de strijd om de play-offs. De club staat momenteel op de negende plaats met evenveel punten als nummer acht Heerenveen. 

PEC-Heerenveen

Voor sc Heerenveen verliep de voorlaatste speelronde niet geheel naar wens. De Friezen slaagden er niet in om te winnen van tien man van PEC Zwolle. De thuisploeg kwam op 2-0 dankzij doelpunten van Queensy Menig en Danny Holla. Reza Ghoochannejhad deed in de slotfase nog iets terug voor de bezoekers. Heerenveen blijft de nummer acht in de Eredivisie, maar ziet Heracles op gelijke hoogte komen qua punten.

FC Groningen-PSV

Doordat FC Groningen erin slaagde om PSV in eigen huis op 1-1 te houden, mogen de noorderlingen nog altijd hopen op deelname aan de play-offs. Het verschil met Heracles bedraagt drie punten terwijl Groningen een beter doelsaldo heeft. De ploeg uit Almelo treft komende week Feyenoord terwijl Groningen moet zien te winnen van FC Twente.

FC Utrecht-Vitesse

De wedstrijd tussen FC Utrecht en Vitesse was er vooraf één om des keizers baard. De thuisploeg is zeker van de vierde plaats terwijl Vitesse door de bekerwinst geplaatst is voor de groepsfase Europa League. Utrecht verzekerde zich van de overwinning door een doelpunt van Willem Janssen in de laatste minuut.

NEC-AZ

Voor AZ stond er in de voorlaatse speelronde ook weinig meer op het spel. De ploeg is zeker van deelname aan de play-offs. In Nijmegen was NEC met 2-1 te sterk. Julian von Haacke en Taiwo Awoniyi scoorden voor de thuisploeg en Alireza Jahanbakhsh deed iets terug voor de Alkmaarders.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen