Ajax velt vonnis over Go Ahead en blijft in titelrace

7 mei 2017, 16:24

Ajax heeft vandaag in eigen huis goede zaken gedaan door met ruime cijfers van Go Ahead Eagles te winnen. Een eenvoudige middag eindigde na goals van Kluivert, Dolberg, de Jong en Cassierra in een 4-0 overwinning. Doordat Feyenoord tegen een nederlaag aanliep bij Excelsior is het gat met de koploper teruggebracht tot één punt en zal de titelstrijd pas in de laatste speelronde worden beslist. Voor Go Ahead Eagles betekent de nederlaag in Amsterdam dat de ploeg volgend jaar definitief in de Jupiler League zal spelen.

De ban werd gebroken door Justin Kluivert, die een afzwaaiende corner voor zijn voeten kreeg en brutaal uithaalde. Vanaf een meter of twintig vloog de bal mooi binnen, hoewel Zwarthoed daarbij absoluut niet vrijuit ging. Nog geen vijf minuten later was het een andere jongeling die de score verdubbelde. Kasper Dolberg was het eindstation van een heerlijke actie van David Neres, die zijn man door de benen speelde en vervolgens een heerlijke steekbal gaf op zijn Deense ploeggenoot: 2-0.  Hiermee leek het lot van Go Ahead al beslecht, maar de ploeg wist zo'n vijf minuten voor rust nog te scoren via Jarchinio Antonia. Hij had alleen de pech dat Sam Hendriks zich in de baan van het schot in buitenspelpositie bevond, waardoor die treffer niet door ging.

Kort na rust was het direct al 3-0. Frenkie de Jong mocht de plaats van aanvoerder Klaassen innemen en bewees direct zijn waarde. Een voorzet van Neres werd door De Jong tegendraads binnengekopt en Ajax wist dat het vanmidag aan haar doelsaldo kon gaan werken. Het tempo van de wedstrijd ging echter al snel na de 3-0 omlaag, maar het publiek vermaakte zich uitstekend met de tussenstanden die doorkwamen van de andere velden. Veel gebeurde er op het veld van de Arena dan ook niet in het tweede bedrijf, totdat invaller Mateo Cassierra het eindstation was van een lange aanval van de Amsterdammers: 4-0. Een rode kaart voor Marcel Ritzmaier leek vervolgens de rode loper uit te leggen voor een monsterscore, erger werd het niet voor Go Ahead.  De Deventenaren zijn nu dus definitief gedegradeerd, terwijl Ajax volgende week nog alle kans maakt op het binnenhalen van de titel!

[photo,106288,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen