Porto dreigt verder achterop te raken in Portugese titelrace

7 mei 2017, 01:11

De 28ste landstitel in de clubgeschiedenis lijkt er ook dit seizoen niet te komen voor FC Porto. De formatie van trainer Nuno Espírito Santo dreigt deze speelronde verder achterop te raken bij koploper Benfica, nadat het zaterdag met 1-1 gelijkspeelde bij subtopper Maritimo Funchal.

Bij rust ging FC Porto nog wel aan de leiding op het eiland Madeira. Otavinho bracht de bezoekers in de 28ste minuut op 0-1. Donald Dering Djoussé zorgde 21 minuten voor het eindsignaal op aangeven van Patrick voor de 1-1, wat ook de eindstand zou worden.

Door het gelijkspel nadert Porto Benfica tot twee punten, maar de concurrent uit Lissabon komt zondag nog in actie. Benfica, dat de laatste drie jaar kampioen van Portugal werd, speelt dan uit tegen Rio Ave. Na dit weekend zijn er nog twee speelronden te gaan in de Portugese competitie.