Paris Saint-Germain haalt uit tegen hekkensluiter Bastia

6 mei 2017, 19:01

Dankzij een ruime overwinning op hekkensluiter Bastia blijft Paris Saint-Germain volop meedoen in de Franse titelstrijd. De ploeg van trainer Unai Emery won zaterdag in het eigen Parc des Princes met 5-0 van de ploeg van Corsica.

Lucas Moura en Marco Verratti zorgden er met doelpunten in respectievelijk de 32ste en 35ste minuut voor dat Paris Saint-Germain ging rusten met een 2-0 voorsprong. Die score bleef vervolgens lang staan, maar in het laatste kwartier maakte Paris SG er alsnog een dikke zege van. Door treffers van Edinson Cavani (2) en Marquinhos werd het 5-0. Cavani had een hattrick kunnen maken, maar in de tachtigste minuut miste hij een penalty. Desondanks heeft de Uruguayaan al 33 keer gescoord in dit Ligue 1-seizoen.

Door de winst komt Paris SG op 83 punten. Ook koploper AS Monaco heeft 83 punten, maar speelde twee wedstrijden minder dan de concurrent uit Parijs. Later op de avond (aftrap 20.00 uur) gaat Monaco op bezoek bij laagvlieger AS Nancy.