Ziekenboeg Roda stroomt leeg, Willem II zonder Sol

5 mei 2017, 21:09

Voor Roda JC is de wedstrijd tegen Willem II van levensbelang terwijl er voor de Tilburgers weinig meer op het spel staat. De ploeg van Erwin van de Looi speelde zich al veilig, maar kan eventueel nog gaan voor de play-offs om Europees voetbal.

Anastasiou ziet ziekenboeg leegstromen

Voor Yannis Anastasiou waren er in ieder geval een paar meevallers voorafgaand aan het duel met Willem II. Frederic Ananou, Thanasis Papazoglou, Ognjen Gnjatic en Nathan Rutjes zijn allen weer hersteld van blessures. Ook Simon Church sloot weer aan bij de groepstraining. Dat betekent dat alleen Marcos Gullón nog ontbreekt in de selectie van Roda JC.

Tijdens de persconferentie werden er vooral veel vragen gesteld over investeerder Aleksei Korotaev. Volgens Anastasiou heeft de spelersgroep weinig last van de problemen. "Uiteraard hebben we hier met de groep over gesproken. Maar daarna zijn we over gegaan tot de orde van de dag. Ik zal er alles aan doen om randzaken zoveel mogelijk bij mijn spelers weg te houden. Alle aandacht moet naar die wedstrijd van zondag", wordt de trainer geciteerd door De Limburger.

Van de Looi: "Gaan voor het hoogst haalbare"

Willem II maakt nog kans op deelname aan de play-offs voor Europees voetbal, maar dan moet er in de laatste twee wedstrijden wel de volle buit worden gehaald. "Voor ons is deze wedstrijd de laatste strohalm als we nog willen stijgen op de ranglijst, al zijn we afhankelijk van Heracles en Groningen. Voor Roda JC is het winnen van deze wedstrijd van levensbelang", zegt Van de Looi op de clubwebsite.

De doelstelling in Tilburg om ook komend seizoen weer Eredivisie te spelen is al behaald. "Nu we al een tijdje veilig zijn is het zaak om het hoogst haalbare eruit te halen, dit betekent dat we zo goed mogelijk moeten presteren om dit voor elkaar te krijgen", aldus Van de Looi, die niet kan beschikken over Fran Sol. Hij liep maandag tijdens de training een kuitblessure op.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen