Ulderink geniet bij Reading: "Stam is hier een grootheid"

3 mei 2017, 16:45

Reading FC is nog drie wedstrijden verwijderd van promotie naar de Premier League. Dat de club daar dit seizoen al in zou slagen, was niet de verwachting. Onder leiding van Jaap Stam en assistent Andries Ulderink steeg de ploeg in het Championship echter boven zichzelf uit.

"Nee, ik had toen in mijn tijd bij Varsseveld niet kunnen denken dat ik nu trainer in Engeland zou zijn en binnenkort op Wembley kan staan", vertelt Ulderink in gesprek met De Gelderlander. Maar je weet dat het kan gebeuren, als je samen met Jaap Stam trainer bent. Stam is als oud-speler van Manchester United hier echt een grootheid. De verwachting was dus niet dat we zouden meedoen om promotie. Daarom is het geweldig dat we in de play-offs zitten."

Afgelopen zomer vertrok Ulderink samen met Stam van Jong Ajax naar Engeland. Na een seizoen in het Championship lonkt de Premier League. "Halen we de finale, dan spelen we die op maandag 29 mei op Wembley. Dat zou geweldig zijn, een keer in dat stadion te mogen spelen. Ik heb dit seizoen bij Aston Villa op het veld gestaan. Een mooier grasveld had ik nog nooit gezien, maar Wembley is nog weer van een andere orde", zegt de trainer, die weet dat dat veel veranderingen met zich meebrengt. "Alleen al 120 miljoen euro aan tv-gelden bij promotie. En dan heb je het nog niet eens over sponsoring. Maar ja, dit is wel een andere wereld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen