Mourinho niet kritisch: "Spelers hebben alles gegeven"

30 april 2017, 16:15

Manchester United gaf zondag tegen Swansea City in de slotfase een 1-0 zege uit handen. Toch wilde José Mourinho zijn ploeg na afloop niks verwijten. De manager wijdt het puntenverlies aan de vele blessures in zijn selectie en het aantal wedstrijden dat United dit seizoen al speelde.

"Een punt is niet goed genoeg, maar ik wil mijn spelers niets verwijten. Ze hebben vandaag alles gegeven. Nul kritiek voor mijn jongens", aldus Mourinho na afloop tegenover de BBC. Tegen Swansea zag de Portugees opnieuw twee spelers uitvallen. "We hebben een ploeg van 22 spelers, maar nu kan ik misschien over twaalf of dertien jongens beschikken."

Ook vermoeidheid speelt een rol, zo denkt Mourinho. "Swansea speelde georganiseerd en kon fit voor de dag komen. Maar zij hebben dit seizoen maximaal veertig duels gespeeld. Wij hebben inmiddels 57 wedstrijden gespeeld", reageert de trainer. De 1-0 van United werd gemaakt vanaf de stip. Daar leek een schwalbe van Marcus Rashford aan vooraf te gaan. "Ik heb het niet gezien, maar ik hoorde van Marcus zelf dat hij werd geraakt."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen