Atlético Madrid herpakt zich met dikke zege bij Las Palmas

29 april 2017, 20:44

Vier dagen na de thuisnederlaag tegen Villarreal (0-1), toen het slordig omging met de kansen, heeft Atlético Madrid zich slagvaardiger getoond in de afwerking. De formatie van trainer Diego Simeone won zaterdag de thuiswedstrijd tegen middenmoter Las Palmas met 0-5.

Al binnen achttien minuten leidde Atlético met 0-3 in het Estadio de Gran Canaria van Las Palmas. Kevin Gameiro was al in de tweede minuut verantwoordelijk voor de 0-1 en tekende zestien minuten later ook voor het derde doelpunt. Saúl, de assistgever bij de openingsgoal, was tussendoor goed voor de 0-2. Thomas Teye Partey en Fernando Torres voerden in het tweede bedrijf de score op tot 0-5, nadat Las Palmas-speler Kevin-Prince Boateng in de 65ste minuut zijn tweede gele kaart had gekregen.

Door de winst komt Atlético Madrid op 71 punten, waarmee het derde staat in La Liga. Nummer vier Sevilla FC kan maandag langszij komen. Daarvoor moet de Europa League-houder winnen bij Málaga CF. De nummer drie van La Liga plaatst zich rechtstreeks voor de groepsfase van de Champions League, de nummer vier gaat de vierde voorronde van het miljoenenbal in.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen