Schalke mag hopen op Europees voetbal na prima zege

28 april 2017, 23:08

Schalke 04 heeft na vrijdag weer zicht op Europees voetbal. Op bezoek bij Bayer Leverkusen werd er met 1-4 gewonnen. Het verschil met de nummer zes SC Freiburg bedraagt nu drie punten. Leverkusen is na de nederlaag slechts vier punten verwijderd van de degradatiezone.

Schalke kende een vliegende start en stond binnen achttien minuten op een 3-0 voorsprong. Guido Burgstaller, Benedikt Hoewedes en Alessandro Schöpf waren trefzeker. Daarna zakte de ploeg van Markus Weinzierl iets in. Pas na rust werd er weer gescoord. Burgstaller tekende met zijn tweede van de avond voor de 0-4. Stefan Kiessling deed nog iets terug voor Bayer Leverkusen en bracht zo de eindstand op 1-4. Klaas-Jan Huntelaar bleef de gehele wedstrijd op de bank.

Schalke 04 staat met 41 punten op de achtste plaats in de Bundesliga. Om zicht te houden op de voorronde Europa League moet de club drie punten inlopen op nummer zes Freiburg, dat nog wel een wedstrijd minder heeft gespeeld. Met 36 punten uit 31 wedstrijden moet Bayer Leverkusen voorlopig naar beneden blijven kijken. De club heeft slechts vier punten minder dan nummer zestien FC Augsburg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen