Fransman Marveaux ondervraagd in belastingonderzoek

28 april 2017, 10:57

Er hangt Sylvain Marveaux misschien een straf boven het hoofd. De middenvelder van Lorient en voormalig speler van Newcastle United is met vier anderen het doelwit van een onderzoek naar belastingontduiking en het witwassen van geld bij de transfers tussen spelers in Engeland en Frankrijk.

De Franse krant Le Parisien meldt dat Marveaux gearresteerd is. De speler van Lorient heeft zelf tegenover L'Équipe aangegeven dat hij volledig meegewerkt heeft aan de ondervraging. "Ze zijn geïnteresseerd in een zaak waar ik weinig informatie over kon geven. Het gaat om mijn transfer naar Newcastle in 2011. Dat is alles wat ik op dit moment kan zeggen. Ik blijf mijn medewerking geven aan de autoriteiten."

AP stelt dat drie van de vijf betrokkenen zaakwaarnemer zijn. Het onderzoek wordt door Britten geleid, maar de Franse autoriteiten bieden ondersteuning. Afgelopen woensdag werd duidelijk dat de belastingdienst een inval deed bij Newcastle en West Ham United. Onder meer Newcastle-directeur Lee Charnley werd opgepakt, hij wordt verdacht van inkomens- en belastingfraude.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen