Berghuis: "Eigenlijk was dit niet eens een uitwedstrijd"

24 april 2017, 13:00

Het was een bijzondere ervaring voor de spelers van Feyenoord, de uitwedstrijd tegen Vitesse. Duizenden Rotterdamse supporters waren zondag naar Arnhem gekomen, waar zij hun favoriete club met 0-2 zagen winnen. Omdat Ajax later op de dag met 1-0 onderuit ging bij PSV, heeft Feyenoord nu vier punten voorsprong op de concurrent uit Amsterdam met nog twee duels te gaan.

"Bij Heerenveen was dit al een beetje het geval en ook bij eerdere uitduels, maar dit was wel extreem. Bijna de hele lange zijde was gevuld met Feyenoorders. Eigenlijk hebben we niet eens een uitwedstrijd gespeeld", aldus Steven Berghuis bij Feyenoord TV. De aanvaller is vanzelfsprekend blij met de behaalde drie punten. "We hebben een heel goede stap gezet in een moeilijk uitduel, we zijn weer een stapje dichterbij gekomen", sprak Berghuis, op het moment dat PSV - Ajax nog moest beginnen.

Feyenoord leidde binnen een half uur al met 0-2 bij Vitesse, door twee goals van Nicolai Jørgensen. Het was het plan van de Rotterdammers om scherp te beginnen in de duels. "We wilden niet te ver vooruit spelen. Het was de bedoeling om een beetje in te zakken en van daaruit de duels aan te gaan. Dat ging perfect", vervolgde Berghuis, die wel vond dat Feyenoord voor rust vaker had moeten scoren. "Dat het slechts 0-2 stond, was jammer. We hebben veel uitgespeelde kansen gehad, dan had je jezelf moeten belonen, maar eigenlijk heb ik me geen moment zorgen gemaakt over de voorsprong."

Over de druk van de buitenwacht in de laatste weken maakt Feyenoord zich niet druk. Berghuis: "Daar sluiten we ons wel voor af, daar zijn we niet gevoelig voor. We geloven in onszelf en als we goed zijn, dan zijn we echt goed."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen