Anderlecht verslaat Brugge met rode Vormer en neemt afstand

23 april 2017, 19:59

RSC Anderlecht heeft zich prima hersteld van de Europese teleurstelling van afgelopen donderdag. Drie dagen na de uitschakeling tegen Manchester United in de Europa League volgde een prima 2-0 overwinning op Club Brugge, waar Ruud Vormer kort voor rust van het veld werd gestuurd. 

Dat de thuisploeg donderdag nog 120 minuten gespeeld had, was niet aan het spel te zien. De ploeg was allerminst vermoeid en kwam halverwege de eerste helft verdiend op voorsprong. Na goede aanval schoot Leander Dendoncker hard en hoog binnen. 

Na iets meer dan een halfuur spelen werd de score verdubbeld door Kara Mbodji. Youri Tielemans was net zoals bij de 1-0 aangever, ditmaal uit een hoekschop. Vervolgens werden er in een tijdsbestek van zeven minuten vier gele kaarten uitgedeeld. Vormer kreeg twee van die vier prenten en mocht nog voor de pauze gaan douchen.

Opvallend genoeg kwam Brugge, waar Stefano Denswil en Ricardo van Rhijn ook aan de aftrap stonden, met een man minder dichter bij een doelpunt. Wesley Moraes kreeg een opgelegde kans op de aansluitingstreffer, maar mikte hoog over. Verder was het Anderlecht dat de klok sloeg en uiteindelijk was de 2-0 zege dikverdiend. Zodoende groeit de voorsprong op AA Gent tot acht punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen