Aké genoot van basisplaats in FA Cup: "Niveau was hoog"

23 april 2017, 12:27

Nathan Aké kreeg in de halve finale van de FA Cup een basisplaats toebedeeld van Antonio Conte. De Nederlandse verdediger genoot enorm van de 4-2 overwinning van Chelsea op Tottenham Hotspur en sprak na afloop van een leerzame ervaring.

"Ik ben blij dat het deze keer beter afliep dan vorig jaar", doelt Aké in gesprek met het Algemeen Dagblad op de uitschakeling met Watford in de halve finale van het bekertoernooi. "Dat schoot nog wel even door mijn hoofd, ja, dit voelt toch wel echt anders. De finale, man. Mooi." Aké startte tegen Tottenham als vervanger van de geblesseerde Gary Cahill. "Ik had het gevoel dat ik wel redelijk in de wedstrijd zat. Het niveau was hoog, maar ik werd goed geholpen door mijn ploeggenoten. Dat maakte het makkelijker."

De gelijkmaker van Harry Kane na achttien minuten was een leermomentje voor de 22-jarige Nederlander. "Ik was hem een fractie van een seconde kwijt. Toen ik alsnog bij hem was, zat hij erin. Leerzaam. Hopelijk helpen dit soort ervaringen om beter te worden", aldus Aké, die na de winterstop vooral in de FA Cup in actie kwam. "Soms was het natuurlijk moeilijk om weinig te spelen. Maar ik ben hard blijven werken, altijd positief gebleven. Van de trainer heb ik steeds veel vertrouwen gevoeld"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen