Matig Everton speelt met Stekelenburg gelijk bij West Ham

22 april 2017, 18:07

Negen van de laatste tien thuiswedstrijden in de Premier League leverden een overwinning op voor Everton, maar uit is het een heel ander verhaal voor de ploeg van manager Ronald Koeman. Zaterdag kwamen The Toffees voor de zesde keer op rij niet tot winst op vreemde bodem. Op bezoek bij West Ham United speelden ze met 0-0 gelijk.

Everton, waar Maarten Stekelenburg zijn eerste Premier League-minuten sinds 19 december 2016 maakte, kon geen moment overtuigen in het London Stadium. Voor rust deden de bezoekers niet één schietpoging. In de tweede helft deden ze dat wel, maar ze brachten West Ham nooit aan het wankelen. Aan de andere kant had Stekelenburg ook niet heel veel te doen.

Everton heeft nu 58 punten, waarmee het zesde staat in de Premier League. Nummer vijf Manchester United verzamelde twee punten meer, Arsenal volgt met 57 stuks op plaats zeven. Wel speelde Everton maar liefst drie wedstrijden meer dan Manchester United en Arsenal.

In de strijd tegen degradatie deden Hull City en Swansea City goede zaken, door thuis allebei met 2-0 te winnen van een middenmoter. Bij Hull kreeg Omar Niasse in de 25ste minuut rood, maar met een man minder maakte de thuisclub na rust alsnog het verschil met Watford FC. Lazar Markovic en Sam Clucas scoorden tegen de ploeg van basisspelers Daryl Janmaat en Nordin Amrabat. Fernando Llorente en Tom Carroll troffen doel voor Swansea tegen Stoke City, dat in de 69ste minuut een penalty miste. Voormalig FC Twente-speler Marko Arnautovic schoot over, een minuut later viel aan de andere kant de 2-0. Bij Swansea stond Leroy Fer in de basis, viel Mike van der Hoorn in en bleef Luciano Narsingh op de bank. Erik Pieters en Bruno Martins Indi startten bij Stoke City, Ibrahim Afellay ontbrak vanwege een blessure.

Voor Middlesbrough lijkt het doek in de Premier League gevallen. Met Marten de Roon bij de eerste elf verloor Boro met 4-0 bij AFC Bournemouth, door tegengoals van Joshua King, Benik Afobe, Marc Pugh en Charlie Daniels. Middlesbrough-speler Gaston Ramírez kreeg in de twintigste minuut, bij een 2-0 stand, zijn tweede gele kaart. Met 24 punten staat Middlesbrough negentiende, op negen punten achterstand van Hull, dat de veilige zeventiende plek in handen heeft. Swansea staat achttiende, eveneens onder de rode streep, met twee punten minder dan Hull. Middlesbrough speelde wel een duel minder dan Hull en Swansea.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen