Aké krijgt het vertrouwen en mag starten in Engelse kraker

22 april 2017, 10:16

In januari werd de verhuurperiode van Nathan Aké bij AFC Bournemouth beëindigd door Chelsea, omdat de topclub de Nederlander direct bij de plannen van het eerste elftal wilde betrekken. Sindsdien maakte hij echter geen minuut meer in de Premier League, maar zaterdagavond krijgt de verdediger wel een prachtige kans. Trainer Antonio Conte heeft aangekondigd dat de Nederlander gaat starten tegen Tottenham Hotspur.

Aké vervangt in de halve finale van de FA Cup de zieke Gary Cahill, momenteel de aanvoerder van de ploeg. Conte stelt op de website van Chelsea dat hij veel vertrouwen heeft in Aké. "Hij heeft deze kans verdiend", vindt de Italiaan. "Sinds hij terug is bij ons, gedraagt hij zich geweldig. Hij werkt heel hard. Zijn gedrag is fantastisch. Hij klaagt niet en werkt keihard op het trainingsveld."

Conte denkt dat Aké het niveau heeft wat men bij Chelsea verlangt. "Nathan is een uitstekende speler en ik heb niet getwijfeld aan deze beslissing", aldus Conte, die weet dat het duel met Tottenham belangrijk is. "Dit is voor de hele club een mooie wedstrijd. We hebben hard moeten werken om deze plaats in de halve finale te halen en willen het toernooi nu ook winnen."

Het duel tussen Chelsea en Tottenham begint vanavond (zaterdag) om 18.15 uur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen