Figo looft goudhaantje Dost: "Een echte goalgetter"

22 april 2017, 09:31

De manier waarop Bas Dost zich profileert in de Portugese competitie is ook Luis Figo niet ontgaan. De voormalig topspeler uit Portugal is lovend over de Nederlandse spits, die dit seizoen al 28 keer heeft gescoord voor Sporting Lissabon.

De inmiddels 44-jarige Figo begon zijn mooie loopbaan bij Sporting en houdt de prestaties van de club nog altijd nauwlettend in de gaten. "Ik volg Sporting altijd en overal, die ploeg zit in mijn hart", vertelt hij aan De Telegraaf. "Bas Dost doet het heel het seizoen al heel goed. En het is vooral knap, omdat hij een speler is, die we niet snel in Portugal zien. Een echte goalgetter."

Overigens denkt Figo dat het Nederlandse voetbal er wel weer bovenop komt. "Inhoudelijk kan ik er niet op in gaan, maar voor elke ploeg en ook elk land geldt dat je door mindere periodes heen gaat", legt de oud-speler van onder meer Real Madrid en FC Barcelona uit. "Uit ervaring weet ik dat er ook weer een nieuwe goede generatie komt, dat heeft zijn tijd nodig, maar uiteindelijk volgen er ook weer goede tijden. Zeker in Nederland, waar al heel veel goede voetballers zijn voortgebracht."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen