Bosz: "Herstellen van een duel van 90 minuten is al moeilijk"

21 april 2017, 16:23

Veel tijd om te genieten en te herstellen van de zware wedstrijd bij Schalke 04, waarin het zich wist te plaatsen voor de halve finale van de Europa League, is er niet voor Ajax. Zondag wacht namelijk alweer het cruciale uitduel met PSV in de Eredivisie. Een loodzware klus, weet ook Peter Bosz.

"Het is al moeilijk om in twee dagen te herstellen van een duel van negentig minuten, laat staan van een wedstrijd van 120 minuten", zegt de Ajax-trainer op de persconferentie daags na het Europese succes. "Maar daar moeten we gewoon mee omgaan. PSV - Ajax wordt niet meer verplaatst."

Dat Ajax ook terwijl het vermoeid is nog tot grootse dingen in staat is, bleek donderdagavond in ieder geval wel. "Toen de jongens voelden dat de halve finale uit hun handen glipte, kwamen er blijkbaar extra krachten los. Ook al voel je wat pijntjes het geeft absoluut extra kracht", zegt Bosz. "Wanneer wij goed spelen en PSV achter de bal aanlopen, zou het publiek zich wel eens kunnen gaan roeren."

Wie bij Ajax vooral opgelapt zal moeten worden is Nick Viergever. De linksback kampte na zijn goal zichtbaar met krampen, terwijl Daley Sinkgraven nog niet fit genoeg is voor de topper. "PSV zal Sinkgraven nog niet redden. Hij is wel al aan het trainen, dus het zal niet zo lang duren verwacht ik." Sinkgraven zal nodig zijn op 3 mei tijdens de eerste halve finale tegen 'een mooie, sterke tegenstander' Olympique Lyon. Viergever is namelijk geschorst voor dat duel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen