Buffon: "Niet verwacht dat we de nul zouden houden"

20 april 2017, 09:39

Gianluigi Buffon had niet verwacht dat hij met Juventus de 'nul' zou houden in de kwartfinale van de Champions League tegen FC Barcelona. De Serie A-kampioen hield de Catalaanse grootmacht woensdag in de return in Camp Nou op een 0-0 gelijkspel, na vorige week de thuiswedstrijd al met 3-0 te hebben gewonnen.

"Los van het resultaat waren het geloof en onze aanpak uitstekend. Dat we ons comfortabel kwalificeren tegen wat misschien wel de beste club ter wereld blijft, geeft ons vertrouwen een enorme boost", zegt Buffon tegen Mediaset Premium. "Na de 3-0 zege in de eerste ontmoeting dacht ik al dat we een goede kans hadden om ons te kwalificeren, maar eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat we de nul zouden houden in Camp Nou. Als je tegen een team speelt met deze aanvallende mogelijkheden, dan hou je er altijd rekening mee dat ze één of twee goals gaan maken."

"In 180 minuten voetbal zijn we erin geslaagd FC Barcelona van scoren te houden, wat betekent dat we solide zijn", vervolgt Buffon. "Los van onze toewijding, traditioneel deel van de Juventus-mentaliteit, worden we steeds meer 'Europees', door aanvallend meer druk te zetten en de wedstrijd meer te controleren dan we in de afgelopen jaren hebben gedaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen