Stuivenberg: "Genieten om nu trainer te zijn van Genk"

19 april 2017, 20:31

Albert Stuivenberg was in het verleden werkzaam in diverse jeugdopleidingen, als bondscoach van Jong Oranje en als assistent-trainer bij Manchester United, maar is vanaf eind december 2016 voor het eerst de eindverantwoordelijke van een club. De Nederlandse coach doet het meteen uitstekend, aangezien hij met Racing Genk in de race is voor de halve finale van de Europa League.

Genk kruist donderdagavond in eigen huis de degens met Celta de Vigo. Omdat de tegenstander uit Galicië in de eerste wedstrijd met 3-2 te sterk was, ligt de strijd nog volledig open. "Het is genieten om op dit moment trainer te zijn van Genk", zegt Stuivenberg tegen Sporza in aanloop naar de return tegen Celtic. "Het is geweldig dat we nog kans maken op een halve finale in de Europa League."

Stuivenberg vindt wel dat veel mensen wat te optimistisch zijn na de heenwedstrijd. "Ik hoor iedereen roepen 'Genk heeft een geweldige uitgangspositie', maar we staan nog altijd achter. We moeten nog winnen. Celta is een serieuze tegenstander. Het is in staat om te scoren in elke uitwedstrijd en die duels ook te winnen. Maar ook wij zijn thuis moeilijk te verslaan. Het wordt een mooie voetbalavond", verwacht Stuivenberg. "We hebben veel vertrouwen in onze kwaliteiten en in ons strijdplan. We willen het publiek vermaken. We weten na de heenwedstrijd dat we meekunnen op dat niveau in Europa. Dat is heel bijzonder voor een jong team."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen