Zola springt van zinkende schip van Birmingham City

18 april 2017, 08:17

Gianfranco Zola heeft zijn taken als manager van Birmingham City per direct neergelegd. De 50-jarige Italiaan trad op 14 december pas in dienst bij de Championship-club, maar heeft na vier maanden al besloten om afscheid te nemen. De thuisnederlaag tegen Burton Albion (0-2) was de spreekwoordelijke druppel voor de Chelsea-legende.

In 24 optredens wist Zola slechts twee overwinningen te boeken. Door het verlies tegen Burton staat de werkgever van Maikel Kieftenbeld op de teleurstellende en zorgwekkende twintigste plaats in de Champions League, slechts drie punten boven de degradatiestreep. "Ik heb zelf ontslag genomen. Het spijt me dat ik de grote verwachtingen niet heb kunnen waarmaken bij Birmingham. Ik neem de volledige verantwoordelijkheid voor de slechte resultaten. Het is zeer teleurstellend, maar ik heb niet het gevoel dat ik het team nog verder kan brengen."

Toen Zola het roer overnam van zijn voorganger Gary Rowett, was Birmingham nog de nummer zeven van de Championship. De keuze van de Chinese clubeigenaar om Rowett voor Zola te wisselen is dus helemaal verkeerd uitgepakt.

Het is de tweede keer da Zola ontslag heeft genomen als manager van een Engelse club. In 2013 deed hij dat ook bij Watford. De Italiaanse stond ook twee seizoenen voor de groep bij West Ham United. Als speler werd Zola een legende van Chelsea, waar hij tussen 1996 en 2003 speelde. De 35-voudig international was na zijn actieve spelerscarrière als trainer ook werkzaam bij Italë onder 16, Cagliari en het Qatarese Al-Arabi.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen