Gio: "Op basis van de tweede helft terecht gewonnen"

16 april 2017, 17:08

In de eerste helft ging het moeizaam, maar uiteindelijk heeft Feyenoord toch drie punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Het werd zondag 2-0 in De Kuip, tot tevredenheid van coach Giovanni van Bronckhorst.

"Opgelucht ben ik niet, maar ik ben wel blij met het resultaat. Voor ons zijn dit belangrijke punten", reageerde Van Bronckhorst na afloop bij FOX Sports. Feyenoord zette na rust meer druk dan ervoor. "Dat was eigenlijk voor rust ook al de bedoeling. Je ziet dat wanneer je vroeg druk zet en het kort houdt, je een ploeg als Utrecht in de problemen kan brengen. Dat hebben we na rust uitstekend gedaan. In de tweede helft hebben we Utrecht niet in haar spel laten komen."

De snelle 1-0 na rust zorgde wel voor opluchting bij Van Bronckhorst. "Je weet van tevoren dat Utrecht een ploeg is die je het moeilijk kan maken. Ik vond het bijzonder dat er voor rust geen goals vielen, met zoveel kansen. Op basis van de tweede helft vind ik dat we verdiend hebben gewonnen. Dit is een belangrijke overwinning ons."

Feyenoord moet nog drie hordes nemen. "We gaan ervoor. We staan waar we willen staan, maar volgende week tegen Vitesse moeten we er weer vol voor gaan. We hebben nog drie heel belangrijke wedstrijden te gaan. We willen met zijn allen kampioen worden. Dat vertrouwen moeten we ook uitspreken en vandaag moet ons ook dat vertrouwen geven", besloot Van Bronckhorst.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen