Juventus wint zakelijk, Roma en Atalanta in evenwicht

15 april 2017, 17:06

Enkele dagen na de ruime zege op FC Barcelona in de Champions League heeft Juventus ook de uitwedstrijd tegen Pescara in de Serie A weten te winnen. De koploper zette de hekkensluiter eenvoudig met 0-2 opzij. Ondertussen hielden AS Roma en Atalanta Bergamo gelijke tred (1-1) en kwam Lazio Roma in de slotfase langszij bij Genoa: 2-2.

Juventus wilde het uitduel met Pescara met zo minimale inspanning winnen en daar is de club in geslaagd. Enkele dagen na de knappe overwinning op FC Barcelona in de Champions League rekende de koploper al voor rust af met de hekkensluiter. Spits Gonzalo Higuain nam beide doelpunten voor zijn rekening. Voor Pescara is het verlies een tegenvaller na twee goede resultaten op rij.

Met Stefan de Vrij en Wesley Hoedt als centraal koppel heeft Lazio Roma ternauwernood een punt uit het vuur gesleept bij Genoa. De nummer vier van de ranglijst kwam twee keer op achterstand, maar speelde wel met 2-2 gelijk. Giovanni Simeone en Goran Pandev waren doeltreffend namens Genoa, Lucas Biglia (penalty) en Luis Alberto scoorden voor Lazio. Laatstgenoemde trof doel in de negentigste minuut. Lazio heeft zich zodoende hersteld van de 0-3 zeperd van vorige week tegen Napoli.

De verliezer van het linkerrijtje is Fiorentina geworden. De formatie van Paulo Sousa beleefde een vervelende middag in het eigen stadion tegen Empoli, dat de 32ste speelronde als nummer zeventien begon. Omar El Kaddouri opende in de eerste helft de score namens Empoli, maar door een goal van Christian Tello in de 64ste minuut trok La Viola de stand gelijk. In de slotfase raakte Fiorentina-aanvaller Josip Ilicic de lat uit een vrije trap en ging het helemaal mis voor de thuisploeg. De arbiter gaf in blessuretijd namelijk een dubieuze strafschop aan de bezoekers, die dat cadeautje dankbaar uitpakten. Manuel Pasqual schoot raak vanaf elf meter: 1-2.

Ondertussen speelden Palermo en Bologna met 0-0 gelijk, won Cagliari met 4-0 van concurrent Chievo en eindigde Torino tegen Crotone in 1-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen