Drogba gaat in Arizona voor laatste én nieuw kunstje

13 april 2017, 09:23

Didier Drogba gaat bij Phoenix Rising het laatste hoofdstuk in zijn carrière als profvoetballer schrijven. De 39-jarige Ivoriaan heeft zich in eerste instantie als speler en mede-eigenaar verbonden aan de Amerikaanse tweedeklasser en zal daarna een bestuurdersrol vervullen bij de club uit Arizona.

Phoenix Rising heeft met trots de komst van Drogba aangekondigd. Hij is direct mede-eigenaar geworden van de Amerikaanse club. De ervaren spits uit Ivoorkust is afkomstig van Montreal Impact, waarvoor hij de afgelopen twee seizoenen actief was in de MLS. Sinds november heeft de Afrikaan geen wedstrijd meer gespeeld.

De oud-spits van onder meer Olympique Marseille, Chelsea en Galatasaray en voormalig Champions League-winnaar was tussen zijn avonturen in Turkije en Amerika werkzaam bij de Chinese club Shanghai Shenhua.

"Het is niet gebruikelijk om tegelijkertijd speler en mede-eigenaar te zijn, maar het wordt mooi", zegt Drogba. "Het is goed voor mij, omdat ik nog wel spelen maar me met mijn leeftijd ook alvast wil voorbereiden op het leven na mijn actieve spelerscarrière."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen