VS, Canada en Mexico maken kandidatuur WK 2026 officieel

VS, Canada en Mexico maken kandidatuur WK 2026 officieel

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

10 april 2017 – De Verenigde Staten, Canada en Mexico hebben zich officieel gemeld om het eerste wereldkampioenschap voetbal met 48 verschillende landen te organiseren. Vooralsnog is het trio als enige serieus in de running voor de organisatie, die in 2020 vergeven zal worden.

Volgens de planning zal het overgrote deel van het WK gespeeld worden in de VS. Maar liefst zestig van de tachtig duels zullen in Amerika worden afgewerkt. Canada en Mexico zullen de overige twintig wedstrijden eerlijk verdelen.

Van de drie landen heeft alleen Canada nog geen WK georganiseerd, al vond het mondiale vrouwentoernooi er in 2015 wel plaats. Mexico kan daarentegen het eerste land worden waar drie WK's worden gehouden. In 1970 (winnaar Brazilië) en 1982 (winnaar Argentinië) was het al gastland. Amerika was in 1994 (winnaar Brazilië) al organisator van het nog altijd best bezocht WK ooit als het aankomst op gemiddeld aantal toeschouwers.

Reacties

gerelateerd