Schalke heeft 'momentum': "Ajax jonge en goede ploeg"

Schalke heeft 'momentum': "Ajax jonge en goede ploeg"

10 april 2017 – Met een klinkende 4-1 overwinning op het VfL Wolfsburg van Andries Jonker liet Schalke 04 zien dat het klaar is voor de krachtmeting met Ajax in de kwartfinale van de Europa League. Komende donderdag speelt deel één van deze confrontatie zich af in Amsterdam, een week later volgt de return in Gelsenkirchen.Schalke-coach Markus Weinzierl heeft er zin in. "Het optreden tegen Wolfsburg geeft ons het momentum en deze willen we meenemen naar de volgende wedstrijden. We kijken uit naar het Europa League-duel in Amsterdam. Ajax is een goede en jonge ploeg, maar we weten wat we kunnen verwachten. Het wordt een zware beproeving, maar we hopen een goede uitgangspositie voor de return in de wacht te slepen en gaan alles geven om dat voor elkaar te krijgen. Het is een belangrijk tweeluik voor iedereen bij deze club."

Daniel Caligiuri noemt het treffen met Ajax 'zeer moeilijke wedstrijden'. Ook Leon Goretzka onderstreept de belangen. "Het wordt zeer belangrijk. We moeten onszelf in Amsterdam een goede uitgangspositie verschaffen", aldus Goretzka, die net als Caligiuri één keer trefzeker was tegen Wolfsburg. De andere twee goals werden gemaakt door Guido Burgstaller, die vlak voor tijd vervangen werd door Klaas-Jan Huntelaar.

Tussen beide wedstrijden tegen Ajax neemt Schalke 04, de huidige nummer tien van de Bundesliga, het nog op tegen hekkensluiter SV Darmstadt 98.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 8 maart 2021

  2. zondag 7 maart 2021