"We zijn vanaf het begin titelfavoriet en blijven dat ook"

9 april 2017, 22:06

Feyenoord liep op het kunstgras van PEC Zwolle met een 2-2 remise schade op in de titelstrijd, maar dat betekent niet dat de Rotterdamse ploeg minder geloof heeft in de eerste landstitel sinds 1999. Nog steeds is Feyenoord, met een op papier makkelijker programma dan Ajax (één punt achter), de grootste favoriet om de schaal binnen te slepen. Dat beaamt een aantal Feyenoorders ook tegenover FCUpdate.nl.

Even leken de zenuwen Feyenoord in bedwang te hebben genomen. PEC Zwolle stond binnen een kwartier met 2-0 voor tegen de ploeg die vanaf de eerste speelronde al de dans leidt in de Eredivisie. Toch toonde de mannen van coach Giovanni van Bronckhorst, niet voor het eerst dit seizoen, mentale veerkracht. Met de juiste aanvalsdrift en twee goals van Steven Berghuis werd er een punt uit het vuur gesleept in Zwolle: 2-2. Geen resultaat om blij van te worden voor Feyenoord, maar toch ligt de titel nog binnen handbereik voor de Rotterdammers.

Toornstra was zaterdagavond tijdens NEC-Ajax (1-5) geen aandachtig televisiekijker, maar 'was een serietje aan het kijken'. "Maar je ziet de scores natuurlijk wel langskomen. Als NEC had gewonnen was het natuurlijk mooi meegenomen, maar dan nog: je moet gewoon zelf je eigen wedstrijden winnen. Dan hoef je nergens meer naar te kijken. We moeten het zelf doen en niet afhankelijk zijn van de concurrenten. Volgende week moeten we het weer laten zien tegen Utrecht. We hebben alles nog in eigen hand", stelt de middenvelder.

{image[318059][left-half][]}Eljero Elia heeft misschien wel het meeste vertrouwen van alle Feyenoorders. "De titelfavoriet zijn we al vanaf het begin van het seizoen geweest en dat blijft ook zo. Ik maak me totaal geen zorgen", zegt de linksbuiten vol bravoure. "We staan nog steeds een puntje voor en Ajax heeft nog de moeilijke wedstrijd tegen PSV te gaan. We moeten gewoon naar onszelf kijken, laten zien dat we het kunnen en iedereen maar lekker laten praten. We moeten zorgen dat we alles winnen, al is elke wedstrijd is lastig. Utrecht is ook gewoon een hele goede tegenstander. Maar thuis is ons gevoel weer heel anders. Misschien is Vitesse-uit daarom op papier nog wel het lastigst."

Tot slot is ook Steven Berghuis, tegen PEC Zwolle goed voor beide doelpunten, zeer optimistisch. "We hebben het nog in eigen hand en zijn dan ook zeer positief. Het puntenverlies tegen PEC is balen, maar we moeten verder. En we gaan ook verder. Er zijn nog vier wedstrijden te gaan. Het is spannend, maar alles winnen en je bent er. Zo simpel is het. We moeten naar onszelf kijken", zo houdt Berghuis gelijke tred met Elia. "We voelen ons allemaal verantwoordelijk voor heel Feyenoord en iedereen in de stad Rotterdam."

Door: Koen Jans

[photo,105809,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen