Dost met hattrick tegen Boavista weer op dreef bij Sporting

8 april 2017, 23:31

Bas Dost kwam vorige week tegen Arouca eens niet tot scoren voor Sporting Clube de Portugal, maar zaterdag was hij weer op schot. De Nederlandse spits maakte in de thuiswedstrijd tegen Boavista een hattrick, waarmee hij zijn werkgever aan een 4-0 overwinning hielp.

Nadat Alan Ruiz Sporting Portugal in de twintigste minuut al op 1-0 had gezet, zorgde Dost negen minuten daarna voor een verdubbeling van de marge. De Nederlandse spits scoorde op aangeven van Bruno César, die in balbezit was gekomen na een dramatische terugspeelbal van Edu Machado.

Drie minuten na de pauze was Dost vanaf elf meter goed voor de 3-0. De voormalig topscorer van de Eredivisie mocht aanleggen vanaf de stip nadat Bruno César was neergelegd in het strafschopgebied. Opnieuw op aangeven van Bruno César maakte Dost in de 63ste minuut uit een tegenaanval de 4-0. De voltooiing van zijn hattrick betekende zijn 27ste treffer van deze competitie.

Sporting, waar naast Dost ook Marvin Zeegelaar in de basis stond en Luc Castaignos op de bank bleef, staat in een soort van niemandsland op de derde plek in de Portugese competitie. Het heeft tien punten voorsprong op nummer vier Sporting Braga en vijf punten minder dan nummer twee Benfica. Dat team kan zondag de koppositie weer overnemen van FC Porto, daarvoor moet het winnen bij Moreirense. FC Porto greep eerder op de avond de macht, door Belenenses met 3-0 te verslaan. Danilo Pereira, Tiquinho en Yacine Brahimi (penalty) maakten de doelpunten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen