Bayern herpakt zich overtuigend tegen BVB, Robben scoort

8 april 2017, 21:01

Mede door een doelpunt van Arjen Robben heeft Bayern München de kraker tegen Borussia Dortmund met ruime cijfers gewonnen. Het werd zaterdag in de Allianz Arena 4-1 voor de titelhouder, die zich daarmee overtuigend herpakte van de midweekse nederlaag bij 1899 Hoffenheim.

Al binnen tien minuten leidde Bayern met 2-0 tegen Dortmund. Franck Ribéry knalde in de vierde minuut de 1-0 tegen de touwen na een voorzet van Philipp Lahm. Zes minuten later verdubbelde Robert Lewandowski de marge voor de thuisclub. De Poolse spits had succes uit een vrije trap. Dortmund-speler Ousmane Dembélé dook weg in de muur, waardoor de bal over hem heen in het doel kon vliegen.

Bayern denderde echter niet meteen door. In de twintigste minuut kwam Dortmund zelfs terug in de wedstrijd. Raphaël Guerreiro pegelde de bal vanaf de rand van het penaltygebied in de kruising, nadat hij het leder voor de voeten had gekregen door slecht uitverdedigen van Arturo Vidal.

Arjen Robben kreeg voor rust meerdere kansen om te scoren, maar Dortmund-keeper Roman Bürki hield hem twee keer van scoren. Daarnaast schoot de Nederlandse aanvaller zelf twee keer naast. Vijf minuten na de pauze had Robben wel succes. Vanaf de rechterflank sneed hij naar binnen, kapte Sokratis Papastathopoulos en Marcel Schmelzer uit, waarna hij doel trof vanaf de rand van de 'zestien'.

Daarmee bleek het verzet van Dortmund definitief gebroken, al waren de bezoekers in de 67ste minuut wel dicht bij een nieuwe aansluitingstreffer. Jerome Boateng was er echter op tijd bij om een inzet van Pierre-Emerick Aubameyang van de lijn te halen. Direct daarna kreeg Bayern aan de andere kant een strafschop omdat Bürki in de ogen van de arbitrage Lewandowski onderuit haalde met zijn rechtervoet. Het slachtoffer schoot zelf vanaf elf meter de 4-1 op het scorebord, wat ook de eindstand was.

Door de winst komt Bayern op 68 punten. Dat zijn er tien meer dan nummer twee RB Leipzig heeft. Dat team won eerder op de dag met 1-0 van Bayer Leverkusen. Dortmund staat vierde met vijftig punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen