Boessen volgt Vloet op als trainer van FC Den Bosch

8 april 2017, 10:55

FC Den Bosch heeft wereldkundig gemaakt welke coach na dit seizoen het stokje van Wiljan Vloet overneemt. De ervaren Wil Boessen is zaterdag gepresenteerd als nieuwe coach en heeft een contract voor één seizoen, met de optie op een extra jaar, getekend.

Boessen was in het seizoen 2014/2015 nog de trainer van FC Oss, waarmee hij toen een periode won. Daarna was hij nog actief in Thailand, maar nu gaat hij dus zijn geluk beproeven in Den Bosch. "Ik heb enkele vruchtbare gesprekken met de clubleiding van FC Den Bosch gevoerd en ben positief verrast over het sportieve klimaat binnen de club", legt hij uit. "FC Den Bosch is een echte volksclub met een Bourgondisch karakter. De club heeft een duidelijke sportieve visie en wil nadrukkelijk stappen voorwaarts zetten de komende jaren. Ik kijk er naar uit om hier mijn bijdrage aan te leveren en om met deze talentvolle spelersgroep aan de slag te gaan."

Algemeen directeur Bert Wernke ziet in Boessen de juiste man om het ambitieuze plan van Den Bosch tot uitvoering te brengen. "We hebben onze sportieve ambitie, waarbij talentontwikkeling, aantrekkelijk voetbal en strijden voor deelname aan de play-offs centraal staan, gepresenteerd en hadden direct een uitstekende klik met Wil Boessen. We zijn dan ook blij dat we na meerdere constructieve gesprekken tot een overeenkomst zijn gekomen. Wil loopt al lange tijd mee in de voetballerij en is zeer ervaren. We zien in hem een ambitieuze trainer die zin heeft om bij FC Den Bosch aan de slag te gaan. We zijn er van overtuigd dat hij met zijn kennis en ervaring past bij onze club en in staat is om onze talentvolle spelersgroep beter te maken en verder te brengen."

FC Den Bosch staat momenteel dertiende in de Jupiler League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen