Vreven na zeperd: "Zijn met de voeten op de grond gezet"

8 april 2017, 09:59

NAC Breda had de stijgende lijn te pakken in de Jupiler League en won vorige week met 0-4 van koploper VVV-Venlo, maar liep vrijdagavond in eigen huis tegen een zeperd aan. De ploeg uit Breda bleek niet opgewassen tegen SC Cambuur: 0-2. Bij trainer Stijn Vreven had de berusting na het duel de overhand.

"Het was een verdiende overwinning voor Cambuur", zegt de coach van NAC op de clubwebsite. "We zijn terug met de voeten op de grond gezet. Ik ga mijn spelers niets verwijten. Het was niet goed genoeg, niet van de coach en niet van de spelers. Dat kan gebeuren. We zijn op een goed, gedegen en sterk elftal gestuit. Een paar van onze nuttige spelers zijn vandaag in hun jeugdige overmoed voorbij gestoken en daar gingen teamafspraken aan verloren. Dan kun je tegen zo'n sterk team als Cambuur verliezen."

Door de nederlaag is NAC gezakt naar de zevende positie van het klassement. "Dit is een goede wake-up call, niet meer dan dat. We hebben een fantastische serie achter de rug en we gaan proberen daar opnieuw aan te beginnen. Een nederlaag kan. Het meest zure van de avond is het uitvallen van Bart Meijers, opnieuw een centrale verdediger die er waarschijnlijk even uit is. Bovenop de twee geschorsten. Maar dat zijn problemen voor de volgende dagen. Een mooie serie is ten einde, maar er staat opnieuw een mooie serie te wachten", besluit de Belg strijdvaardig.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen