'Duelkoning' Haps gaat na finale over toekomst denken

8 april 2017, 10:00

Ridgeciano Haps houdt er indrukwekkende statistieken op na. De linkspoot van AZ is niet alleen de verdediger met de meeste gewonnen duels in de Eredivisie, maar draagt op aanvallend vlak ook zijn steentje bij. Het is dankzij de uitstekende prestaties de vraag hoe lang de 23-jarige back nog in Alkmaar zal spelen. Na de bekerfinale tegen Vitesse gaat hij antwoord geven op dit vraagstuk.

De koning van de duels

Waar AZ dit seizoen zeer wispelturig is, heeft Haps een vrij constante lijn in zijn spel. "Ach, ik probeer elke wedstrijd gewoon weer mijn ding te doen. We zijn inderdaad als team wisselvallig. We hadden een periode waarin we het vertrouwen helemaal kwijt waren en daar had ik zelf ook wel moeite mee, hoor. Maar ik probeer altijd te doen wat ik moet doen: meedoen met het aanvallen en verdedigend mijn duels winnen", stelt de linkspoot.

"Na de finale nadenken"

Haps begon zijn carrière bij Zwaluwen Vooruit en werd al snel opgepikt door Ajax, maar kreeg daar op een gegeven moment te horen dat hij moest vertrekken. Via Elinkwijk kwam de geboren Utrechter vervolgens bij AZ terecht. Daar kwam de linkspoot na een uitleenbeurt bij Go Ahead Eagles volledig tot bloei. Nu men zich al een tijdje afvraagt waar het plafond van Haps ligt, wordt hem met regelmaat gevraagd naar zijn toekomstplannen.

Het is duidelijk: de focus ligt nu nog volledig op de finale van de KNVB Beker. Op zondag 30 april is het zover: dan bindt AZ in De Kuip de strijd aan met Vitesse. "De competitie is zeker nog belangrijk voor ons, maar we werken al wel naar 30 april toe. In de competitie moeten we de stap zetten naar de beker, dus moeten we tot de finale zo goed mogelijk voor de dag komen. We hebben het ondertussen al wel vaak over 30 april, dus moet je de competitie eigenlijk zien als een soort van voorbereiding."

[photo,105752,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen