De Jong hoopt op periode: "Merkt dat er schwung in zit"

6 april 2017, 21:01

Het seizoen van De Graafschap was lange tijd gitzwart te noemen, maar de club uit Doetinchem krijgt de laatste tijd weer wat kleur op de wangen. De ploeg staat na vijf wedstrijden bovenaan in de vierde periode en dus ruikt trainer Henk de Jong bloed. Hij beseft dat het thuisduel van vrijdag met RKC Waalwijk gewonnen moet worden.

De Graafschap bezet met twaalf punten de gedeelde eerste plaats, ook RKC doet met tien punten goed mee. "Dit is een leerjaar, dat voor ons mooi kan eindigen", blikt De Jong vooruit. "Binnen de club en aan de supporters merk ik dat er schwung in zit, dat je voelt dat er iets staat te gebeuren. Dat proberen we voor elkaar te krijgen. Morgen spelen we weer een belangrijke wedstrijd. Tegen RKC, niet makkelijk, maar er liggen wel mogelijkheden."

Vorige week wonnen De Superboeren van Jong PSV, een zege die vertrouwen geeft. "Ik vond dat we het de tweede helft goed deden. Soms hebben we wat moeite met de start, de eerste minuten. Dat moet er nog uit. Er liggen mogelijkheden, maar die houd ik voor mezelf. Anders weet de tegenstander precies wat we gaan doen. Ik zeg het wel vaker: we zijn een ploeg die tegen iedereen honderd procent sterkte moet hebben, anders verliezen we. Dat zal tegen wie we ook spelen moeten zijn. Anders staan we met lege handen en we weten dat dat niet lekker voelt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen